Als u van plan bent een off-grid huis of hut te bouwen, is een van de eerste dingen die u moet beslissen hoeveel energieopslag u nodig heeft. De meeste mensen beginnen met batterijen omdat ze relatief goedkoop zijn en omdat er zoveel keuzemogelijkheden zijn. Hier is de gids voor het kiezen van de juiste 180 Ampère-uurbatterij voor uw off-grid levensstijl:

Hoe u de juiste maat Lifepo4 180ah kiest

Het eerste dat u moet overwegen, is de grootte van uw Lifepo4 180ah . De ampère-uurclassificatie van een batterij vertelt u hoeveel energie deze kan opslaan en dus hoeveel uur stroom u eruit kunt halen. Een loodzuuraccu met grote capaciteit (of “deep cycle”) heeft een ampère-uurwaarde tussen 100 en 600 AH of meer. Ampère-uurclassificaties worden vaak gemeten over het batterijformaat – als een 12V deep-cycle AGM-batterij bijvoorbeeld een capaciteit van 85 Ah heeft, dan heeft deze een vermogen van 85 Ah gedurende de hele levensduur (niet alleen wanneer deze gloednieuw is). Dat is logisch omdat grotere batterijen hebben meer oppervlakte dan kleinere, dus ze kunnen meer lading per vierkante inch/millimeter vasthouden, wat betekent dat ze over het algemeen efficiënter zijn!

Hoe u de juiste spanning kiest voor de 180ah-batterij

De spanning van een 180ah accu wordt gemeten in volt, en het is belangrijk om een spanning te kiezen die past bij jouw systeem. Als je meerdere batterijen gebruikt, zorg er dan voor dat de totale capaciteit van je systeem gelijk is aan of groter is dan wat je nodig hebt. Bijvoorbeeld: als u een apparaat wilt laten werken dat 100 watt verbruikt gedurende 1 uur per dag (100 Wh), heeft u minimaal twee 12V-batterijen nodig met elk een capaciteit van 100 Wh (200 Wh totaal). Zie het artikel Hoe u de juiste batterijcapaciteit kiest voor uw off-grid levensstijl voor meer informatie over het berekenen van ampère-uren.

180 Ampère-uurbatterijHoe de juiste chemie voor de batterij te kiezen

Het kiezen van de juiste batterijchemie is belangrijk, maar het is ook een van de meest verwarrende aspecten van off-grid leven. Je zou uren kunnen besteden aan het onderzoeken van verschillende opties en je hebt nog steeds geen vertrouwen in je beslissing. Daarom hebben we die gids gemaakt om u te helpen al die cijfers en afkortingen op batterijlabels te begrijpen. Het doel is om je alles te geven wat je moet weten over elk type, zodat je geen vragen onbeantwoord laat als het tijd is om een nieuwe te kopen of een oude te vervangen!

Er zijn veel dingen waarmee u rekening moet houden bij het zoeken naar een nieuwe Amp-Uur-batterij voor uw off-grid-levensstijl

Er zijn veel dingen waarmee u rekening moet houden bij het zoeken naar een nieuwe ampère-uurbatterij voor uw off-grid levensstijl. Eerst moet u bepalen welk type batterij het beste is voor uw situatie. Wilt u iets dat gemakkelijk te installeren is en niet veel onderhoud vereist? Wilt u iets dat langer meegaat dan andere opties op de markt? Houd rekening met deze factoren voordat u een definitieve beslissing neemt over welk type batterij geschikt voor u is:

Hoe het juiste te kiezen

Bij het kiezen van een batterij zijn er een paar dingen om te onthouden. Overweeg eerst de grootte van uw zonnepanelen en hoeveel energie deze tijdens piekuren kan produceren. Een grotere array zal uiteraard meer vermogen produceren dan een kleinere; Als u echter op het punt staat om meer zonnepanelen te kopen vanwege de kosten of esthetiek, hoeft u zich geen zorgen te maken – u kunt altijd kiezen voor meerdere kleinere batterijen in plaats van één grote. Ten tweede, bedenk hoeveel opslagcapaciteit (ampère-uren) u nodig heeft voor elk type apparaat in uw off-grid huis: verlichting? Koelkast? Waterpomp? Als je een camper hebt met beperkte ruimte of beperkte toegang tot stopcontacten in het voertuig zelf (als die er zijn), dan zou het hebben van een soort draagbare batterij ideaal zijn, zodat alle apparaten buiten kunnen worden opgeladen, waar er voldoende zonlicht beschikbaar is gedurende de meeste dagen en nachten!

Batterij capaciteit

Batterijcapaciteit is de hoeveelheid energie die een batterij kan bevatten. Het wordt gemeten in ampère-uren (Ah), het aantal ampère dat u een uur lang uit een volledig opgeladen batterij kunt halen voordat deze weer leeg raakt. Heb je bijvoorbeeld een 100Ah accu en wil je weten hoe lang deze meegaat bij het voeden van een apparaat dat 1 ampère verbruikt bij 24 volt, dan moet je 100 delen door 24: 4 uur. Voor de meeste mensen die off-grid willen leven , zou dat cijfer ergens tussen de 12V en 48V moeten liggen, afhankelijk van hoeveel stroom ze nodig hebben om hun systeem te voorzien van alleen de batterijen – en voeg dan nog eens twee of drie keer zoveel toe als ze plannen om hun zonnepanelen aan te vullen met netstroom tijdens piekmomenten, zoals winteravonden wanneer er overdag niet genoeg zonlicht meer is voor voldoende oplaadniveaus.

Levensduur

De levensduur van een batterij wordt bepaald door het aantal keer dat deze oplaadt en ontlaadt. Een deep-cycle batterij gaat naar verwachting tussen de 50 en 80 procent langer mee dan andere soorten batterijen, afhankelijk van het merk en model. Het aantal cycli dat u krijgt van uw deep-cycle RV-accu hangt af van hoe goed u ervoor zorgt. Als u ze in goede staat houdt, zorgt u ervoor dat ze zo lang mogelijk meegaan voordat ze moeten worden vervangen of gerepareerd (zelfs dan zal het niet te vroeg zijn).

Er zijn veel factoren die ervoor zorgen dat een batterij de juiste is voor u

Veel factoren maken een batterij de juiste voor u. Het belangrijkste om te overwegen is hoeveel stroom uw off-grid levensstijl nodig heeft, wat kan worden bepaald door uw dagelijkse energiebehoefte te berekenen. Stel dat u de hele dag een airconditioner en elektrische verwarming wilt gebruiken terwijl u ‘s nachts telefoons, laptops en andere elektronica oplaadt (en kookt). In dat geval heb je minimaal 2 kWh per dag aan opslagcapaciteit nodig (ongeveer 1 kWh per persoon). Dat betekent dat de eerste batterijaanbeveling hierboven niet voldoende is – je hebt meer nodig zoals de tweede aanbeveling hieronder.

Hoeveel stroom heb je echt nodig?

Als het gaat om het kiezen van uw batterij, is het eerste dat u moet doen, uitzoeken hoeveel stroom u nodig heeft. De eenvoudigste manier om dat te doen, is door te kijken naar het aantal apparaten in je huis en hoe vaak ze worden gebruikt. Als u bijvoorbeeld een elektrische boiler heeft die 3 uur per dag of minder draait (zoals de meeste doen), zal een ampère-uur van 3-4 waarschijnlijk voldoende zijn. Als uw koelkast ongeveer 4-6 uur per dag werkt en ongeveer 1 kilowatt aan stroom verbruikt gedurende die tijd (de gemiddelde koelkast gebruikt ongeveer 500 watt), dan is een vermogen van 5-6 ampère-uur voldoende.

U wilt alle factoren overwegen bij het kiezen van een batterij

De nominale ampère-uur van een batterij is de hoeveelheid tijd die deze 1 ampère kan leveren bij de nominale spanning. Als u bijvoorbeeld een 12-volt-accu heeft met een AH-waarde van 100 Ah, kunt u er maximaal 100 uur tien ampère uit halen (mits volledig opgeladen). Als u van plan bent uw zonnepanelen te gebruiken om die off-grid batterij op te laden en deze vervolgens te gebruiken om uw huis of hut van stroom te voorzien als er geen zon is, dan wilt u een voldoende grote capaciteit zodat u niet zonder komt te zitten tijdens bewolkt weer. Maar hoe weten ze hoeveel stroom ze nodig hebben? Dat brengt ze weer terug – je hebt wat hulp van een expert nodig voordat je hier beslissingen neemt!

Indicatielampjes spanning en laadniveau

Veel mensen zijn verrast wanneer ze voor het eerst zien dat er lampjes branden op hun nieuwe off-grid zonnepaneelinstallatie, omdat ze ervan uitgaan dat hun batterijen altijd volledig zijn opgeladen wanneer ze rechtstreeks op een stopcontact worden aangesloten via verlengsnoeren of externe schakelaars zonder onderbreking totdat ze helemaal leeg zijn, wat als er helemaal geen licht zou oplichten – maar dat is niet altijd waar!

Batterijen slaan stroom op voor gebruik wanneer dat nodig is

Batterijen slaan stroom op voor gebruik wanneer dat nodig is. Ze kunnen worden gebruikt om verschillende apparaten van stroom te voorzien, waaronder lampen, apparaten en zelfs auto’s. Batterijen zijn er in vele maten en vormen, maar ze werken allemaal volgens hetzelfde basisprincipe: ze zetten chemische energie om in elektrische energie door middel van elektrolyse.

Batterijen zijn er in een grote verscheidenheid aan vormen, maten en vermogens

Batterijen zijn er in een grote verscheidenheid aan vormen, maten en vermogens. Er zijn ook verschillende soorten batterijen voor verschillende toepassingen. Als u de vele beschikbare opties begrijpt, kunt u beslissen hoe u uw off-grid-levensstijl het beste kunt ondersteunen.

Heeft u een deep-cycle batterij nodig?

Als u overweegt een off-grid zonnestelsel te installeren, zijn er veel factoren waarmee u rekening moet houden. Een van de belangrijkste dingen om te overwegen is welk type batterij past bij uw levensstijl en behoeften. Of je een deep cycle accu nodig hebt, hangt af van meerdere factoren: hoeveel stroom gebruik je? Hoe vaak gebruik je het? Wilt u voor langere tijd voldoende energie opslaan zonder te hoeven opladen via het net of de zon?

Hoe lang bent u van plan uw apparaten te gebruiken?

Het antwoord op die vraag hangt af van hoeveel elektriciteit je nodig hebt en hoe vaak je het nodig hebt. Als u een kleine koelkast en wat lampen van stroom voorziet, zou een batterij met een ampère-uur met een capaciteit van ongeveer 2-3 kWh meer dan genoeg moeten zijn voor uw off-grid levensstijl. Aan de andere kant, als er geen manier is om een wasmachine of elektrische oven te laten draaien om een acceptabel niveau van reinheid in uw huis te behouden (of gewoon omdat ze leuk zijn), dan is waarschijnlijk iets groters nodig – ongeveer 5 kWh zou zijn hier passend.

Welke soorten apparaten heb je nodig om van stroom te voorzien?

Voordat u zelfs maar kunt nadenken over het kopen van een ampère-uurbatterij, moet u weten met wat voor soort apparaten u deze wilt gebruiken. Als het je doel is om lampen en een paar kleine elektronica zoals een laptop- of telefoonoplader van stroom te voorzien, dan is bijna elke batterij voldoende. Maar als u grotere apparaten, zoals koelkasten of tv’s, of zelfs kleinere in grote hoeveelheden, van stroom wilt voorzien, dan is het belangrijk dat de batterij voldoende capaciteit heeft voor uw behoeften.

Hoe lang wordt de off-grid stroomuitval verwacht?

De ampère-uren van de batterij bepalen hoe lang u zonder stroom kunt. U wilt een grotere batterij als de storing naar verwachting langer dan een dag of twee zal duren. Als het net bijvoorbeeld drie dagen uitvalt en dan weer opkomt, kunt u met een batterij van 600 ampère-uur (AH) al uw apparaten twee dagen laten werken voordat u meer oplaadtijd nodig hebt bovenop die derde dag zonder elektriciteit. Als u van plan bent om permanent off-grid te gaan, kan het de moeite waard zijn om te investeren in een groter systeem met meerdere batterijen, zodat zelfs als er een uitvalt of onderhoud nodig heeft, er nog genoeg stroom is opgeslagen in een andere eenheid om alles soepel te laten werken totdat reparaties kunnen worden uitgevoerd. of een andere vervanging geïnstalleerd.

Conclusion

Als je aan de slag wilt met een off-grid levensstijl, heb je een batterij nodig die genoeg stroom kan opslaan voor je behoeften. De ampère-uurclassificatie is een van de belangrijkste specificaties bij het kiezen van een batterij. U wilt ook kijken hoe lang het meegaat voordat het weer moet worden vervangen en hoe vaak het kan worden opgeladen terwijl het nog steeds stroom levert tijdens een stroomstoring.

This Article Was First Published On:

Other Good Articles to Read
Gabrielle Blogs
Jason Toff Blogs
Thumb Blogs
Blog Shifter
Social Bookmarking Blogs
Free Blogs Template
Blog Solidaire
Michael Coyne Blog
Born Free Blog
Oz Blog Hosting
Indepth News

The post de gids voor het kiezen van de juiste 180 Ampère-uurbatterij voor uw appeared first on Social Bookmarking Blogs.



from Social Bookmarking Blogs https://ift.tt/yOkGBpZ
via IFTTT

Post a Comment

Previous Post Next Post